Felkutatták

2022. 05. 17., k - 06:48
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Hiába menekült el a helyszínről, és próbált bujkálni, a Pest megyei rendőrök megtalálták és elfogták azt a 46 éves dömsödi férfit, aki árokba lökött egy 82 éves nyugdíjast, majd sorsára hagyta. Az áldozat életét már nem tudták megmenteni.

Az egyik szomszéddal beszélgetett éppen 2022. május 14-én reggel az idős, amikor tavaly óta nála lakó, 46 éves befogadottja kilépett az utcára. Érthetetlen mondatára a „hagyjál békén” hangzott válaszul a nyugdíjastól, amire egy vállon lökés volt a reakció. Ez az apró mozdulat elegendő volt, hogy a 82 éves férfi egyensúlyát veszítse és az árokba essen. A kb. 80 cm mélyedés oldala és alja betonozott volt, aminek nekiütődve olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Amíg a környék lakói összesereglettek, riasztották a mentőket és a rendőröket, a 46 éves K. Levente eltűnt. Minden lehetséges helyen keresték, visszatérően ellenőrizték ismert tartózkodási helyeit, de nem akadtak a nyomára, elfogatóparancsot adtak ki ellene. Az idős áldozat által biztosított lakhatásának másnap kora délutáni, ismételt ellenőrzésekor a kiskunlacházi járőrök a házba lépve egy üvegezett ajtón át mocorgást láttak az ágytakaró alatt. A következő pillanatban valaki felpattant a fekhelyről és egy fal mögé rejtőzött. Hiába harsogták, hogy „rendőrség!”, „jöjjön ki felemelt kézzel!”, a férfi nem engedelmeskedve a fal takarásában maradt mozdulatlanul. A járőrök beléptek a szűk helyiségbe, és ráismertek az elfogatóparancs alapján körözött K. Leventére. Következő felszólításuk is hasztalannak bizonyult, a férfi nem mozdult, kezét egy ronggyal takarta. Mivel nem jött elő önként, a rendőrök léptek oda hozzá és pillanatok alatt ártalmatlanná tették, kivezették, majd megbilincselve előállították. Vallomásának felvételére azután keríthettek csak sort, miután a 0,31 mg/l ezrelék alkohol kitisztult szervezetéből.

Kihallgatásán azt állította, jótevője az utcai beszélgetés közben hirtelen „elvágódott” és az árokba esett. Azt hitte csak rosszul lett, nem tudta, hogy meghalt, a helyszínt pedig azért hagyta el mindennemű segítség nélkül, mert sokkot kapott és megijedt.

Az őrizetbe vett K. Levente ellen halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: mobiltelefont lopott

A Csongrádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki alkalmi ismerőse mobiltelefonját lopta el Csongrádon.

 

Nem zavarta az eltiltás

Nem vezethetett volna, mégis volán mögé ült egy férfi Esztergomban. Ráadásul több mint 200.000 forintnyi pénzbírságot is felhalmozott.

 

Komplex portyaszolgálat Miskolcon

Portyaszolgálatot tartottak a rendőrök Miskolcon. A Miskolci Rendőrkapitányság kiemelt fontosságúnak tartja a közbiztonságot, és az itt élők nyugalmát, így a jövőben is számítani lehet hasonló jellegű ellenőrzésekre.

 

Lopás miatt keressük

A székesfehérvári nyomozók a lakosság segítségét kérik a képeken látható nő elfogása érdekében.

 

193-mal előzött

A Vas vármegyei rendőrök továbbra is fokozott figyelmet fordítanak a kiemelt baleseti okokra, így rendszeresen hajtanak végre sebesség-ellenőrzéseket a balesetveszélyes útszakaszokon.