Felszámolták a kábítószer-kereskedő bűnszervezetet

2017. 03. 11., szo - 04:34
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A bűnözői csoport mindössze 82 nap alatt 390 millió forint értékű drogot terített országszerte. A bevételből a szervezet vezetői luxus körülmények között éltek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy bűnszervezet több tagja ellen. Mint arról korábban beszámoltunka KR NNI munkatársai 2016. szeptember 22-én egy Budapest, X. kerületi garázsban működtetett droglabort számoltak fel, a helyszínen két férfit kokainfogyasztás közben értek tetten. Velük szemben előzetes letartóztatásuk mellet folyik az eljárás.

A nyomozás során a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően a rendőrök megállapították, hogy a bűnözői csoportot M. Imre 36 éves szadai és I. Sándor 38 éves ózdi lakosok vezették. A beszerzett bizonyítékok alapján a két férfi irányítása és utasításai szerint a bűnszervezet tagjai 2016. július 3. és szeptember 22. között országszerte 29.163 darab extasy tablettát (30 millió forint értékben), 149,5 kilogramm speedet (300 millió forint értékben) és 3.676 gramm kokaint (60 millió forint értékben) értékesítettek. A bűnözők által terjesztett kábítószer feketepiaci értéke összesen 390 millió forint.

A Készenléti Rendőrség munkatársai 2017. március 9-én egy XIII. kerületi gyorsétterem parkolójában elfogták I. Sándort, ezzel párhuzamosan a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége szadai otthonában elfogta M. Imrét. Az akcióval összehangolva a KR NNI nyomozói Budapesten intézkedés alá vonták a bűnözői csoport további két tagját, D. Lászlót és K. Jánost, akik a kábítószer értékesítésében vettek részt.

A rendőrök az elfogott férfiak otthonaiban házkutatásokat tartottak, amelyek alkalmával a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható bizonyítási eszközöket, illetve nagy mennyiségű készpénzt, nagy értékű karórákat és vagyontárgyakat foglaltak le. A kábítószer-kereskedők a bűncselekményből származó jövedelemből fényűző, luxus életszínvonalat tartottak fenn.

A KR NNI munkatársai a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vissza az iskolába

A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint sorozatjelleggel követett el lopásokat a XIII. kerületben; két tanári szobát is kiszemelt.

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

 

Éjszaka a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

 

Lezárt akta: Felszámolták

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.