Felszámolták a kábítószer-kereskedő hálózatot 

2022. 12. 29., cs - 07:35
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A KR NNI pécsi nyomozói egy másfél évig tartó nyomozást fejeztek be a napokban. Az ügynek összesen 31 gyanúsítottja van. A dílerek és a fogyasztók közötti bűnös láncolatnak különböző szintjei voltak. A rendőrök a rajtaütéseknek köszönhetően összesen mintegy 15 000 adag kábítószert vontak ki a forgalomból, melynek feketepiaci értéke közel 65 millió forint.   

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a tavalyi év első félévében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály pécsi osztálya egy akciósorozat eredményeként a fővárosban, illetve Pest, Fejér, Tolna és Baranya megyékben kábítószer-kereskedőket és fogyasztókat vont eljárás alá.

Az akkori rajtaütéseknek, valamint az azóta eltelt másfél éves mélyreható nyomozásnak köszönhetően a gyanúsítottak száma 31 főre duzzadt fel. 6 fővel szemben kábítószer-kereskedelem, míg 25 fővel szemben kábítószer birtoklása miatt folyik büntetőeljárás.

A KR NNI pécsi nyomozóinak a teljes hálózat működését sikerült feltérképezniük. A beszerzett bizonyítékok egyértelműen alátámasztják, hogy egymással párhuzamosan két beszerzési láncolat működött. Az egyiknek az élén Cs. László állt, ő biztosította az alatta levő dílereknek az amfetamint és a kokaint. Míg a másik oldal központi emberei O. Károly és K. György voltak. A velük kapcsolatban álló értékesítők tőlük a marihuánát és az extasyt szerezték be. Akadt olyan drogkerekedő, aki mindkét forrástól vásárolt. 

Az alsóbb szinteken álló kábítószer-kereskedők további dílereknek, illetve saját fogyasztóiknak adták tovább a drogot. P. László Tolnában és Baranyában értékesített, H. Sándor Pest megyében és Fejérben, míg Cs. Regina szintén Pest megyében árusította a kábítószert. Volt olyan díler, aki 18 év alatti fiatalnak is adott el az illegális szerből.

A pécsi rendőrök a kutatások alkalmával összesen közel 10 kilogramm kábítószert foglaltak le a gyanúsítottaktól. Ezek között volt amfetamin, kokain, marihuána és extasy tabletta is. Ezek  mennyiség mintegy 15 000 adagnak felel meg, míg feketepiaci értéke mintegy 65 millió forint.               

A gyanúsítottakkal szemben – akik közül négyen jelenleg is letartóztatásban vannak – valamennyi nyomozati cselekményt elvégeztek a KR NNI munkatársai, majd az ügy iratait vádemelési célból megküldték a Siklósi Járási Ügyészségnek. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrt zaklattak

A rendőrök elfogták azt a két pécsi férfit, akik szidalmaztak és fenyegettek egy szolgálaton kívüli rendőrt.

 

Fókuszban az ittas sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhat ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év tizenegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.