Feltörte a széfet, majd egy folyóba dobta

2019. 05. 16., cs - 08:24
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A 40 éves gyanúsított megszerezte egyik ismerőse lakáskulcsát, lemásoltatta, majd betört hozzá. A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A rendőrségre 2018. november 4-én érkezett bejelentés arról, hogy egy berettyóújfalui társasház egyik lakásába ismeretlenek betörtek és magukkal vittek egy széfet. A rendőrök adatgyűjtést, valamint tanúkutatást végeztek és hamar látókörükbe került a sértett egyik ismerőse. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a helyi lakost, aki beismerte, hogy ő tört be a lakásba és vitte el a pénzkazettát. A 40 éves férfi elmondta a rendőröknek, hogy miután feltörte a széfet, bedobta azt a Berettyó folyóba és a benne talált aranyat, valamint készpénzt különböző helyeken eldugta. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított először megszerezte ismerőse lakáskulcsát, lemásoltatta, majd egyszerűen bement a lakásba és ellopta a széfet. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.