Fiatalkorú tolvajt vettek őrizetbe

2023. 01. 16., h - 11:00
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A megyeszékhely nyomozói több lopás miatt folytatnak büntetőeljárást egy 17 éves kecskeméti fiúval szemben. A kamasznak már annyi bűncselekmény van a rovásán, hogy kezdeményezik a letartóztatását.

Többrendbeli lopás miatt vettek őrizetbe a Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói egy 17 éves megyeszékhelyi fiút. A fiatal bűnelkövető a gyanú szerint több ingatlanba is bement tavaly nyártól kezdődően. Egy esetben különös módját választotta a betörésnek: kibontotta egy ház gipszkarton falát, hogy egy arany gyűrűt lovasítson meg. Másik alkalommal laptopot és 350.000 forint készpénzt vitt el. Ekkor – egy korábban ellopott – lakáskulccsal ment be unokatestvéréhez a távollétében. Egy másik házból övtáskát vitt el, amiben 55.000 forint, két telefon és iratok voltak.

A tinédzser az esetek többségében hamar lebukott a bűnözéssel, többször kihallgatták gyanúsítottként lopás miatt a kecskeméti nyomozók. Az utolsó dobása szintén egy betörés volt 2023. január 13-án. Ez alkalommal az ablakot feszítette be, hogy hozzájusson egy hősugárzóhoz és némi alkoholhoz. A kamasznak már túl sok bűncselekmény volt a rovásán, ezért a bejelentést követően őrizetbe vették és kezdeményezik a letartóztatását. A fiatal számlájára írható még egy kerékpárlopás is, egyszer pedig egy parkoló autóból lopott elektromos cigarettát. A rendőrök vizsgálják, hogy a kamasz elkövetett-e más vagyon elleni bűncselekményeket is, illetve volt-e társa.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Időben

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottja ért oda először egy közúti balesethez.

 

Eltűnt Németh József

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Közel kilencmillió forint a kár

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Ki látta Orsós Krisztiánt?

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az eltűnt fiú megtalálása érdekében.