Fiatalkorúnak, felnőttnek is osztotta a drogot

2022. 07. 23., szo - 07:16
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A salgótarjáni nyomozók elfogták azt a 39 éves nőt, aki az elmúlt időszakban több felnőtt és egy fiatalkorú részére is értékesített kábítószert, valamint új pszichoaktív anyagot.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai bűnügyi akció során 2022. július 19-én kutatást tartottak egy 39 éves salgótarjáni lakos ingatlanában.

A beszerzett információk alapján felmerült a gyanú arra, hogy a salgótarjáni nő 2021. és 2022. években a lakásán több alkalommal  öt felnőttkorú és egy fiatalkorú részére értékesített drogot. A kábítószert és az új pszichoaktív anyagot a terhelt szerezte be, porciózta ki, és adta el a fogyasztók részére. A nyomozás adatai alapján megállapítható az is, hogy az egyik férfi részére rendszeresen adott el a nő ilyen anyagot. A hatóság tagjai a salgótarjáni lakos otthonában megtartott kutatás alkalmával bruttó 8,9 gramm súlyú alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyaggal töltött cigarettát és több, a drog csomagolásához használatos eszközt, alufóliát találtak meg és foglaltak le. Az ügyben beszerzett igazságügyi szakértői vélemények alátámasztották a fogyasztók esetében a kábítószer, illetve a pszichoaktív anyagok használatát.

A nyomozók a 39 éves nőt kábítószer-kereskedelem, valamint kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés, továbbá tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett kábítószer-kereskedelem, valamint tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nyomozó hatóság tagjai a bűncselekmény elkövetéséből származó vagyon elvonása érdekében a vagyonvisszaszerzés keretében a gyanúsítottól több vagyontárgyat foglaltak le.

A nő ellen a Salgótarjáni Járásbíróság – egyéb eljárásban - 100 nap elzárást szabott ki, ezért őt a rendőrök kihallgatását követően a büntetés letöltésére kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a bűntetőeljárást szakértők bevonásával folytatja.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.