Fogadott fiával járt lopni, de elfogták

2021. 12. 08., sze - 13:05
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vettek egy fajszi férfit, aki a gyanú szerint a településen közel fél tucat betöréses lopást követett el társával.

Tavaly novembere óta sorban érkeztek a bejelentések betöréses lopásokról Fajszon. Az esetek körülményei kísértetiesen hasonlítottak: a tolvajok rendszerint lakatlan családi hazákba törtek be, vagy melléképületekből vitték el az értékeket. A zsákmányuk között volt motorkerékpár, csaptelep, ágyneműk, poharak és különböző kertigépek: fűnyíró, fűkasza.

A kalocsai rendőrök nyomozócsoportot állítottak fel az elkövetők felkutatása érdekében, aminek eredményeként december első napján elfogták egyiküket. A 33 éves fajszi férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aminek során elmondta, hogy édesanyja akkori élettársával követte el a lopásokat. A duó másik tagját, egy 47 éves helybélit tegnap vették őrizetbe a rendőrök. A nyomozók kezdeményezték az idősebb tolvaj letartóztatását, fiatalabb társa jelenleg szabadlábon védekezhet. A lopott holmik egy részét megtalálták, és visszaadták a tulajdonosoknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Láthatóan nem unták

Minden tudni és szórakozni valót belepréseltek a szigetszentmiklósi rendőrök abba a néhány órába, amíg alsós diákok figyelmét kellett lekötniük. Bóbiskoló, ásító gyermekarc nem volt, csak pirospozsgás, mosolygó és koncentráló.

 

Ivó napi művelet

Az ittas vezetők kiszűrésére szervezett, 2 órás akcióban ellenőrzött 3666 sofőr közül 27-en vették szó szerint a mai névnapot. Tizenegy járművezető bűncselekményi kategóriát fújt.

 

Embercsempész bukott le Tolna megyében

Dunaszentgyörgy térségében állítottak meg a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei egy taxit, melyben a sofőr 5 illegális migránst szállított.

 

Lezárt akta: milliós átverés

Internetes vásárlás, több százezer forintos előre utalás ismeretlennek, futás a pénz után, majd csalódott rendőrségi feljelentés. A szentendrei nyomozók már az elején tudták, nem állnak meg egy rendbeli gyanúsításnál – hat lett belőle.