Folytatódik a nyomozás a bódvalenkei emberölésben

2022. 12. 28., sze - 11:59
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az ügy részleteit Miskolczi István r. ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese közölte sajtótájékoztató keretein belül.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a rendőrök 2022. december 23-án elfogták azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megölt egy bódvalenkei nőt a lakásán.

A 26 éves helyben lakó gyanúsított 2022. december 16-án az éjszakai-hajnali órákban kereste fel lakásán későbbi áldozatát, akitől pénzt akart kölcsönkérni.

A nő kopogtatás után, segítségkérés indokával engedte be a lakásába az általa ismert férfit.

Miután kiderült, hogy a gyanúsított pénzt akar kérni, a házigazda elmondta, hogy nincs pénze és hagyja el az ingatlant.

Vita alakult ki, majd a férfi felkapott egy kést, amivel többször megszúrta a nőt, aki a későbbiekben a helyszínen elhunyt.

Az elkövető ezek után átkutatta a lakást, de nem vitt magával semmit, hanem hazatérve elégette a bűncselekmény elkövetésekor viselt ruházatát.

A rendőrök elfogását követően kihallgatták és őrizetbe vették a gyanúsítottat, akit a bíróság letartóztatásba is helyezett, az ügy vizsgálata jelenleg is folyamatban van.

A nyomozás sikerességéhez nagy mértékben hozzájárult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködő más rendőri szervek, így a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenysége is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.