Fontos a megfelelő szakmai végzettség

2022. 05. 14., szo - 07:15
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Gondatlanság okozta egy nő halálát. A Nógrád megyei rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 46 éves férfit.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 46 éves diósjenői lakos ellen.

A sértett a diósjenői családi házában 2022. február 5-én zuhanyzás közben áramütést szenvedett, amelynek következtében a helyszínen életét vesztette.

A nyomozás adatai szerint 2022. február 5-ét megelőző időben a megfelelő szakmai végzettséggel nem rendelkező 46 éves férfi az épületben végzett villamos hálózat kiépítése során a vezetékek csatlakozását több helyen szabványellenes módon – fázis és védővezetékeket összekötve – építette ki. A szabálytalan szerelés következtében az ingatlan vízhálózata és elektronikus berendezései villamos feszültség alá kerültek. A megalapozott gyanú szerint a halálos baleset bekövetkezésében közrejátszott a terhelt mulasztása, amellyel a villanyszerelési tevékenysége során a családi házban tartózkodók életét, testi épségét gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki.

A nyomozók előállították és gyanúsítottként kihallgatták a férfit, aki a cselekmény elkövetését beismerte.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy villanyszerelési munkát csak megfelelő szakmai végzettséggel rendelkező személy végezhet, továbbá a munkavégzés során a vonatkozó előírásokat maradéktalanul be kell tartani, így a hasonló halálesetek elkerülhetőek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keresik

A rendőrök keresik azt a sofőrt, aki kilenc külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Láthatóan nem unták

Minden tudni és szórakozni valót belepréseltek a szigetszentmiklósi rendőrök abba a néhány órába, amíg alsós diákok figyelmét kellett lekötniük. Bóbiskoló, ásító gyermekarc nem volt, csak pirospozsgás, mosolygó és koncentráló.