Forrónyomon

2023. 01. 24., k - 10:52
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Néhány óra alatt nevet és arcot társítottak egy rablóhoz a gödöllői rendőrök. A 13 éves gyermek támadóját őrizetbe vették.

Egy rémült tinédzser bejelentésére indultak meg a gödöllői nyomozók 2023. január 22-én délelőtt, miután a barátnőjével telefonálás közben egy ismeretlen, piros nadrágot és fekete kapucnis kabátot viselő férfi lépett oda hozzá beszélgetést kezdeményezve. A közös cigizés és sétálás egy pillanat alatt erőszakos fordulatot vett. A férfi egy erős mozdulattal, egyik kezével megfogta a sértett kabátját, a másikkal a telefonját akarta kirántani, sikertelenül. Rángatni kezdte a fiút, mire a kiskamasz földre esett. Támadója letépte a bankkártyával, pénztárcával, telefontöltővel tömött táskáját és elszaladt.

A gödöllői rendőrök forrónyomon, hamar azonosították a rablással összefüggésbe hozható, 20 éves G. Armandot, akinek arra sem maradt ideje, hogy a bűncselekménykor viselt ruhájától megszabaduljon - elfogásakor is az volt rajta.

A 20 éves férfi a kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében elmondta, hogy először nem gondolt arra, hogy elvegye a fiú telefonját, később azonban meggondolta magát. Azt sem tagadta, a táskát erőszakkal tépte le áldozatáról, a tárcában talált bankók egy részét elköltötte, a többit a barátainak adta. A rabolt zsákmányt egy HÉV szerelvény ablakán dobta ki - a rendőrök megtalálták.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett férfival szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.