Francia diákokat raboltak ki – videóval

2017. 01. 18., sze - 11:14
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Rendőrnek adták ki magukat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat Sz. János 23 éves erdőkertesi és D. Renátó 21 éves budapesti lakos ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A két férfi 2017. január 17-én gépkocsival közlekedett a Budapest VII., Dob utcában majd, amikor odaértek egy francia diákokból álló öt fős társasághoz megálltak és leszólították őket. Sz. János és társa kiszállt az autóból és angolul közölte velük, hogy ők rendőrök, majd úgy csináltak, mintha igazolványt mutattak volna.

Ezt követően D. Renátó odalépett a társaság lány tagjához és megpróbálta elvenni a táskáját, de a sértett ráfogott és nem engedte el. A lány védelmében odalépett hozzájuk egy férfi, akinek D. Renátó ezután a zsebeit kutatta át úgy, hogy a kabátzsebe elszakadt, miközben kitépte belőle a sértett mobiltelefonját és személyes iratait, majd bántalmazta a férfit. Eközben Sz. János egy másik francia állampolgárt belökött egy kapualjba és megpróbálta elvenni az értékeit, de a férfi ellenállt, ezért társával őt is többször bántalmazták. A gyanúsítottak ezután beültek az autójukba és elmenekültek a helyszínről.

A bűncselekményt követően az erzsébetvárosi rendőrök azonosították a gyanúsítottak által használt külföldi rendszámú gépkocsit, amelyet még aznap délután megtaláltak a VIII. kerületben. A nyomozók a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai segítségével Sz. Jánost és társát 2017. január 17-én 14 óra 30 perckor egy józsefvárosi lakásban fogták el.

Az erzsébetvárosi rendőrök a két férfit őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben egy ózdi kristály-díler

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt az ózdi férfit, aki új pszichoaktív anyagot árult vevőkörének, köztük fiatalkorúaknak is.

 

A káli  dílerek őrizetben

A Füzesabonyi nyomozók öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt.

 

Megduplázta

A rendőrség a balesetek megelőzése érdekében országos akciót tartott 2024. április 15. és április 21. között.

 

Elég ebből!

A nyíregyházi nyomozók véget vetettek a gépkocsifeltörésekre szakosodott budapesti páros bűnös tevékenységének.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.