Fűrész, kasza, két bilincs

2022. 12. 09., p - 10:14
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Motoros fűrészt, láncfűrészt, fűkaszát loptak Hernádvécsén, illetve Novajidrányban, azok a tolvajok, akiket azonosítottak majd elfogtak a rendőrök.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy 18 éves hernádvécsei, és egy 19 éves novajidrányi férfival szemben.

Az egyik gyanúsított 2022. december 7-e előtt betört egy hernádvécsei portára, ahonnan a melléképületből ellopott két láncfűrészt. A nyomozás eredményeként a 18 éves fiatalembert még aznap gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

A 19 éves novajidráníi férfi 2022. december 3-át megelőzően besurrant egy helyi portára, ahol betört egy fészerbe, majd onnan láncfűrészt és benzines fűkaszát tulajdonított el. A nyomozás eredményeként a férfit december 4-én már gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya az esetek kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a megfelelő biztonságtechnikai eszközök használata védelmet nyújthat a betörőkkel szemben!

 A Biztonság mindenkié (lehet):

  • Több ponton záródó biztonsági ajtókkal!
  • Biztonsági lakattal.
  • Távfelügyelettel.
  • Kamerával vagy kamerarendszerekkel.
  • Ha az ajtókat bezárják! Kulccsal!
  • Ha az ablakokat is bezárják!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.