Füstölt áruért cserébe kábítószert

2023. 09. 14., cs - 09:22
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A székesfehérvári nyomozók egy 45 éves férfit hallgattak ki kábítószer-kereskedelem miatt.

A Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2023. szeptember 11-én 14 óra után ellenőriztek egy személygépjármű vezetőjét Székesfehérvár belvárosában, akiről információ merült fel, hogy kábítószert árul.

Az ellenőrzés alkalmával a 45 éves sofőrön kívül az autóban tartózkodott egy 28 éves férfi is, akinek a ruházatából több pakett zöld színű növényi és egy önzáró tasakban levő fehér színű kábítószergyanús anyag került elő, de állítása szerint azt nem vásárolta, hanem füstölt áruért cserébe ajándékba kapta. Az esettel összefüggésben a nyomozók látókörébe került további három fő lakóhelyén kutatást tartottak, ahol összesen 994 gramm kábítószergyanús növényi törmelék és 108 gramm fehér színű kábítószergyanús por került lefoglalásra.

A 45 éves székesfehérvári drogkereskedőt őrizetbe vétele mellett kábítószer-kereskedelem bűncselekmény gyanúja miatt, továbbá egy 28 éves, egy 37 éves férfi és egy 29 éves nő ellen pedig kábítószer birtoklás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alázatos munkával elért renomé

Balogh Krisztina c. r. alezredest, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) székesfehérvári osztályvezető-helyettesét az Emberi Méltóság Védelméért Díjjal tüntették ki. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által adományázott kitüntetéssel a bűnügyi szakember emberkereskedelem elleni küzdelemben nyújtott hosszú ideje tartó, kiemelkedő munkáját ismerték el.