Futárszolgálaton keresztül érkezett a drog  

2022. 06. 26., v - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

​​​​​​​Egy 36 éves sárospataki férfi külföldi weboldalról rendelte az illegális tudatmódosítót, amit rokonán keresztül értékesített tovább. A KR NNI miskolci nyomozói és a Szabolcs megyei rendőrök mind a két férfit, valamint a velük kapcsolatban álló dílert is lekapcsolták. A felderítés olyan gyorsan zajlott, hogy az információszerzéstől számított egy hónapon belül már kattant is a bilincs a gyanúsítottak kezén.   

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás 2022. május 20-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Osztályán, miután olyan információ jutott a nyomozók tudomására, hogy egy sárospataki férfi külföldről drogot szerez be, majd azt több megyében értékesíti, köztük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is dílerek részére. A nyomozás részletei arra is fényt derítettek, hogy a 36 éves B. Arnold az illegális üzletbe egyik rokonát, a 61 éves B. Sándort is bevonta. A drogot - amiket külföldi weboldalon keresztül rendelt meg felesége nevére - rokona lakcímére szállíttatta ki egy futárszolgálattal. Majd rajta keresztül eladta egy baktalórántházi dílernek. Ezért a KR NNI miskolci nyomozói felvették a kapcsolatot a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársaival, és szoros együttműködésben közös akciót szerveztek.  

 

B. Arnoldra, B. Sándorra, valamint a velük kapcsolatban álló 36 éves B. Tiborra a rendőrök azután csaptak le, hogy B. Tibor átvette a drogot B. Sándortól. Az akcióban a KR NNI Miskolci Osztályán és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán kívül részt vett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi Támogató Alosztálya, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tisza MEKTO bevetési egysége és a Borsod-Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk MEKTA bevetési egysége is.  

 

B. Tibort és a vele egy autóban utazó férfit a rendőrök 2022. június 24-én a II. Rákóczi Ferenc Tisza-hídon fogták el, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Borsod-Abaúj-Zemplén megye határán. Autójában több mint egy kilogramm barna kristályos anyagot találtak, majd foglaltak le a rendőrök. Elfogását követően kutatást tartottak baktalórántházi lakásában is, ahol porciózáshoz használatos digitális mérlegeket, illetve tasakokat találtak. Ezen túl vagyonvisszaszerzési céllal lefoglaltak tőle egy nagy értékű gépkocsit, valamint három aranygyűrűt is. Vele szemben a büntetőeljárást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le. Gyanúsítotti kihallgatását követően a nyíregyházi nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.  

 

A KR NNI miskolci nyomozói a két férfit B. Tiborral egy időben fogták el, majd az ő sárospataki lakásaikban is kutatást tartottak. Összesen 4 és fél kilogramm barna kristályos anyagot foglaltak le náluk. Ugyanolyat, mint amit a nyíregyházi rendőrök B. Tibor autójában találtak. Ezen kívül a két lakásban volt még fehér por és zöld növényi törmelék is, valamint nagy mennyiségben simítózáras tasakok és több mint 6 millió forint készpénz. A lefoglalt drog feketepiaci értéke közel 20 millió forint. Az akcióval a rendőrség 20 000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. A két férfivel szemben a büntetőeljárást a KR NNI Miskolci Osztálya folytatja le. Miután a vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt anyag kábítószer, a két férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.  

 

A gyanúsítottak száma bővülhet még, tekintettel arra, hogy a nyomozók vizsgálják, hogy a három férfi kivel állhatott még kapcsolatban.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.

 

Ki ismeri fel?

A miskolci nyomozók a lakosság segítségét kérik egy bolti tolvaj azonosításához.

 

Kétkerekűt lopott

Lezárult a nyomozás annak a férfinak az ügyében, aki eltulajdonított Szegeden egy biciklit.

 

Elfogták

Többrendbeli kifosztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás a Bicskei Rendőrkapitányságon egy helyi lakossal szemben.

 

Remekeltek

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata a 2. helyen végzett az Országos Rendőr Kispályás Labdarúgó Bajnokságon. Kollégáink ezzel a sikerrel jogot nyertek a Belügyminisztérium szervei részére szervezett tornán való részvételre is.

 

Közösen ellenőriztek

A kunszentmiklósi rendőrök a közlekedési hatóság közreműködésével nézték át az autókat.