Garázdák és egy liftrongáló rendőrkézen

2024. 05. 02., cs - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 48 órán belül elfogták a Határ úti metróállomásnál kedden történt dulakodás résztvevőit. Egyikük, egy fiatal fiú a helyszínen megrongált egy liftet, amivel kétmillió forintos kárt okozott.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2024. április 23-án délután a Határ úti metróállomás aluljárójánál vitatkozott össze két, egymást ismerő társaság. A veszekedést több dulakodás követte, amelynek során a felek kölcsönösen rúgták, ütötték egymást. Egy nőnek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Az egyik társasághoz tartozott egy 16 éves fiú is, aki a verekedést követően a helyszínen olyan erővel rúgott bele az aluljárót a felszínnel összekötő lift fotocellás ajtajába, hogy az megrepedt, kétmillió forintos kárt okozott ezzel.

A kispesti nyomozók az adatgyűjtést követően azonosították az elkövetőket, akiket 2024. április 25-én elfogtak, majd a XIX. Kerületi Rendőrkapitányságra előállítottak.  

A verekedés részvevőit, egy 29 éves nőt és egy 27 éves férfit a XIX. kerületi nyomozók garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A 16 éves fiúval szemben rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyanús licitháborúk

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók nyolc férfit hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben.

 

Őrizetben

Egy kifosztással gyanúsított nő állítja, ő nem lopta a nála talált mobiltelefonokat, hanem vásárolta. A szolnoki nyomozók kezdeményezték letartóztatását.

 

Újabb fogás a határon

Francia hatóságok által körözött személyautót szűrtek ki a forgalomból a magyar rendőrök Csanádpalotánál.