Gáz-riasztó pisztollyal lőtt haragosára

2023. 01. 13., p - 10:45
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vitapartnere többször megütötte az 51 éves férfit, aki viszonzásul elővette gáz-riasztó fegyverét, majd háromszor elsütötte. A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A bejelentés 2021 szilveszter éjjel érkezett a rendőrségre arról, hogy egy gáborjáni vendéglátóhelyen két férfi összeverekedett és egy gáz- riasztó pisztoly is eldördült a dulakodás közben.

A rendőrök azonnal helyszínre mentek, meghallgatták az ott tartózkodókat, majd két helyi lakost igazoltattak. Mint kiderült, a felek összevitatkoztak, a 66 éves férfi többször megütötte 51 éves haragosát, aki válaszul erre elővette a gáz- és riasztó pisztolyát, majd háromszor rálőtt.

Gyanúsítotti kihallgatásukon mindketten beismerő vallomást tettek. Mint később kiderült, a fiatalabb férfinak eltört az orra az ütésektől, vitapartnere nem sérült meg az incidensben.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság az 51 éves gyanúsítottal szemben fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, míg társának súlyos testi sértés bűntett miatt kell felelnie. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.