Gránátot, fegyvert és lőszereket foglaltak le a rendőrök

2020. 03. 24., k - 15:50
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 45 éves férfit a pécsi rendőrök.

A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével 2020. március 23-án 5 óra 45 perckor Nyugotszenterzsébet külterületén fogtak el egy 45 éves helyi férfit, mivel felmerült annak a gyanúja, hogy engedély nélkül tartott lőfegyver van a birtokában. A rendőrök a férfi házában kutatást tartottak, ahol két kézigránátot, egy lőfegyvert, lőszereket, valamint 16 tő kábítószergyanús növényt és közel 3,5 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot foglaltak le. A férfival szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A rendőrök elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

A férfival szemben a Kaposvári Törvényszék korábban elfogatóparancsot bocsátott ki, ezért kihallgatását követően átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Figyelmesebben!

A debreceni rendőrök fedélzeti kamerája két súlyos szabálysértést is rögzített a napokban.