Gyanús licitháborúk

2024. 06. 24., h - 11:18
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók nyolc férfit hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben.

Olyan információ jutott a hatóság tudomására, miszerint földárverésekkel összefüggésben olyan „érdeklődők” jelentek meg, akik nem vásárlási, hanem spekulatív céllal akarták befolyásolni a licitet. Előre jelezték a tényleges vételi szándékkal jelentkezőknek, hogy ha kapnak egy meghatározott összeget, akkor nem vesznek részt a liciten. Amennyiben nem kapják meg a pénzt, akkor felverik az árat. Vélhetően többször megtörtént, hogy tényleges érdeklődők fizettek komolytalan licitpartnereiknek.

Az ügyben a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya kezdte meg a nyomozást. Három Bács-Kiskun vármegyei férfit azonosítottak, ők követték el a fent leírtakat, velük szemben vesztegetés elfogadása miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás során öt olyan férfihoz is eljutottak a rendőrök, akik fizettek a kamulicitálóknak. Őket vesztegetéssel gyanúsították meg.

A gazdasági nyomozók vagyonvisszaszerzés céljából a bűnösen szerzett vagyont is lefoglalták.

 

A főkapitányság rendőrei a napokban befejezték az ügyet, amit vádemelési javaslattal küldtek meg a főügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.