Gyerekei anyját prostitúcióra kényszerítette, munkásait kizsákmányolta

2021. 04. 21., sze - 06:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Az 52 éves férfit emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsítja a KR NNI, míg 32 éves élettársát pénzmosással.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi Bűnüldözési Osztálya büntetőeljárást folytat egy Csongrád-Csanád megyei községben élő román férfivel és magyar élettársával szemben. Gyanú merült fel ugyanis arra, hogy a férfi három nőt Németországban prostituáltként dolgoztat, és az általuk megkeresett összeg nagy részét elveszi tőlük. A nőket sokszor veréssel és megöléssel is megfenyegette.

Németországi tartózkodásuk alatt a férfi élettársa vigyázott otthonukban a kizsákmányolt asszonyok férfinek szült 16 és 2 év közötti tucatnyi gyerekére, akiknek az apa többször azt is megtiltotta, hogy anyjukkal beszéljenek. Az 52 éves L. Ienő különböző fenyegetésekkel érte el, hogy a külföldön illegálisan megszerzett összegeket a nők átutalják neki, illetve élettársának. A prostituáltként kinn dolgozó hölgyeknek sok esetben annyi pénze sem maradt, hogy abból ki tudják fizetni szállásukat, vagy fedezni tudják belőle napi étkezéseiket. 

A férfi 32 éves élettársa, P.Erika – annak ellenére, hogy tudott arról, hogy a számára utalt összegek mögött milyen kizsákmányolás zajlik – 4000 Euroval gazdagodott. 

A KR NNI nyomozói és közterületi állománya, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság MEKTA csapata 2021. április 19-én ütött rajta a pároson. A nyomozók Csongrád-Csanád megyében összesen öt házban tartottak kutatást. Közülük három ingatlant zár alá vettek vagyonvisszaszerzés céljából. Ezen kívül lefoglaltak két gépkocsit, mintegy tízmillió forint értékben; egy páncélszekrényt és több mobiltelefont.

Vagyonvisszaszerzés keretén belül az ingóságok lefoglalásával és az ingatlanok zár alá vételével több mint 30 millió forint illegálisan szerzett pénz helyébe lépett dolgot vont el a gyanúsítotti körtől a hatóság.

A rendőri műveletek során derült ki, hogy a gyanúsított egyik szintén ugyanazon településen lévő másik ingatlanában középkori körülmények között, három kiszolgáltatott állapotban lévő férfi él. A tulajdonos folyamatosan dolgoztatta őket: a tanyán lévő valamennyi állat etetése, itatása, gondozása volt a feladatuk. Fizetést azonban nem kaptak, csak alvóhelyet, némi ételt és cigarettát. 

A KR NNI nyomozói az 52 éves L. Ienőt emberkereskedelem és kényszermunka bűntett, míg a 32 éves P. Erikát pénzmosás bűntett elkövetésével gyanúsították meg. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, míg a nő szabadlábon védekezik. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1 + 16

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 54 éves német sofőr ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.

 

1+14

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 28 éves bosnyák sofőr ellen, aki 14 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.