Gyógyszerrel kereskedtek illegálisan

2022. 07. 22., p - 10:05
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök Szegeden csaptak le a bűntársakra, akiknél több száz doboznyi pirula és közel egymillió forint készpénz volt elfogásuk időpontjában.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2022. július 20-án őrizetbe vettek egy szegedi illetőségű férfit és egy öttömösi nőt.

A gyanú szerint a páros férfi tagja legalább az elmúlt két évben főként Bács-Kiskun megyei és Csongrád-Csanád megyei gyógyszertárakban olyan vényköteles szereket váltott ki, amelyek külföldön – jórészt Szerbiában – nehezen hozzáférhetőek a betegek számára. A gyanúsított bizonyos patikákban előre leadta a rendelését, majd a termékeket hamis receptek felhasználásával vette át.

Társa, az 56 éves nő néhány héttel ezelőtt csatlakozott a tevékenységhez. A nyomozás adatai szerint megállapodtak abban, hogy a beszerzést a szegedi férfi végzi, míg a külföldön történő értékesítés az asszony feladata lesz. Ennek érdekében 2022. július 20-án délben Szegeden találkoztak, ahol a nő több mint 450 doboznyi különböző típusú tablettát vett át értékesítés céljából. A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásainak a segítségével – az ügylet lebonyolítása után fogták el a bűntársakat.

A nyomozók a helyszínen lefoglalták a gyógyszereket, valamint közel egy millió forintnyi készpénzt, illetve találtak több ezer vényt és patikai bizonylatot.

A szegedi és az öttömösi bűntársakat gyógyszerhamisítás bűntett miatt kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

10 percen belül a helyszínen

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást.

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.