Hajtóvadászat a fiataloknak kábítószert eladó díler ellen

2020. 05. 14., cs - 15:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói elfogtak egy józsefvárosi kábítószer-kereskedőt, akitől a gyanú szerint a fiatalok a tragédiát megelőzően a kábítószert vásárolták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el, mert 2020. május 9-ről május 10-re virradó éjszaka fiatalok Budapesten, az I. kerületi Fő utca egyik társasházi lakásában szórakoztak és közülük többen kábítószert fogyasztottak. A társaság egyik tagja, egy 17 éves fiú a lakás több berendezési tárgyát megrongálta, majd a második emeleti lakás hálószobájának ablakából kiugrott. A fiút a mentők életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.

A tragédiát követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer birtoklása vétség, illetve rongálás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást, amely során a lakásban tartózkodó öt személyt előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyorstesztet alkalmaztak és mintavételre intézkedtek. A kábítószer gyorsteszt az előállított személyek közül négy főnél több kábítószer vonatkozásában is pozitív eredményt mutatott, ezért őket kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A fiataloknak kábítószert eladó díler kézre kerítésére Budapest rendőrfőkapitánya külön nyomozócsoportot állított fel, akik széleskörű adatgyűjtés és felderítő munka eredményeként azonosították a dílert, egy 25 éves budapesti férfit. A Felderítő Főosztály nyomozói a dílert, illetve a vele együtt tartózkodó barátnőjét 2020. május 14-én Józsefvárosban, a Kálvária téren elfogták és előállították.

M. C. Renátót kábítószer-kereskedelem bűntette, barátnőjét a 21 éves B. Eliza Viktóriát kábítószer-birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Kihallgatásukat követően a 25 éves dílert a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.