Halmozta a bűncselekményeket, a rablástól sem riadt vissza

2024. 04. 02., k - 14:10
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek egy 26 éves férfit és 18 éves társát.

Rablás bűntett kísérlete miatt folyik nyomozás a Veszprémi Rendőrkapitányságon egy 26 éves berhidai férfi és 18 éves veszprémi társa ellen.

A berhidai elkövető 2024. március 27-én Veszprémben szóváltásba keveredett két sétáló nővel. A vita során ököllel arcul csapta egyiküket, majd távozott a helyszínről. A férfit a rendőrök elfogták, majd előállították, és könnyű testi sértés, valamint garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Pár nappal később, március 30-án hajnalban a férfi 18 éves veszprémi barátjával együtt ismét kötekedett egy arra járóval. A sértett egy padon ült, amikor a páros pénzt követelt tőle. Mivel a férfi nem tett eleget a felszólításnak, a 26 éves tettes megütötte, majd társával továbbállt.

Az egyenruhások a bejelentést követő egy órán belül elfogták és előállították az elkövetőket, akiket – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgattak ki. Rablás bűntett kísérlete miatt indult eljárás ellenük.

A nyomozó hatóság kezdeményezte az ügyészségen mindkét férfi letartóztatását.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.