Halmozta az „élvezeteket” az önjelölt buszsofőr

2023. 04. 27., cs - 11:55
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szolnoki rendőrök több eljárást is folytatnak azzal a jászberényi férfival szemben, aki ittasan, jogosítvány nélkül, jogosulatlanul vitt el egy autóbuszt, ráadásul azzal nekiütközött egy tehergépkocsinak, közel 1 millió forintos kárt okozva a sértett cégnek.

Egy helyi járatos autóbusz vezetője 2023. április 26-án 19 óra 30 perckor leparkolt a gépjármű szolnoki telephelyén, majd leadva a műszakot saját autójával haza indult. Kis idő elteltével a telephely biztonsági őre hívta telefonon, mert az autóbuszban mozgást észleltek. A járműben tartózkodó férfi a buszban hagyott kulccsal beindította azt és elindult, de a telephelyről kihajtáskor nekiütközött egy szintén a sértett cég tulajdonát képező tehergépkocsinak. A jármű „eredeti” sofőrje a telephelytől 1 kilométerre az Abonyi úton beérte a buszt, amely éppen egy megállóban félreállt. A nyitott ajtón fellépett a buszba, az indítókulcsot magához vette, majd a vezetőülésben helyet foglaló férfit a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A helyszínre érkező szolnoki rendőrök a 41 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak mely pozitív értéket mutatott, továbbá megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A jogsértőt előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra ahol a nyomozók jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt ellen járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárást, közúti közlekedési rendjének megzavarása, és engedély nélküli vezetés szabálysértések elkövetése miatt szabálysértési eljárást indítottak, majd szabálysértési őrizetbe vették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.