Hamis sportorvosi igazolások

2021. 07. 06., k - 06:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi nyomozók lezárták a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint 160 versenyengedélyt hamisított.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának rendőrei 2020. november 27-én állították elő az akkor 52 éves budapesti lakhelyű K. Zoltánt, mert a gyanú szerint egy orvos nevével visszaélve négy év alatt 160 sportorvosi igazolást állított ki tényleges vizsgálatok nélkül, illetve azokba több hamis bejegyzést is rögzített. A nyomozás adatai szerint az orvosi végzettséggel nem rendelkező gyanúsított 145 személyt csapott be többször is, alkalmanként 3000 és 6000 forint közötti összegeket kérve a hamis igazolásokért.

Az összesen 495 rendbeli bűncselekmény – köztük kuruzslás bűntett, közokirat-hamisítás bűntett és csalás vétség - miatt kihallgatott K. Zoltán az eljárás során beismerő vallomást tett. Az újbudai nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Párban jártak lopni

Közel tíz nap alatt több házból is lopott egy nő és egy férfi Orosházán. A nyomozók őrizetbe vették őket.

 

NE kockáztasson!

Két nap alatt két közlekedési baleset történt ittas járművezetők miatt Hajdú-Bihar megyében. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt tragédia.

 

Éber járőrök

Mezőkövesdi rendőrök észlelték, hogy tűz keletkezett egy helyi családi házban. Gyors intézkedésüknek köszönhetően nem történt tragédia.