Három órán belül elfogták a tolvajokat a rendőrök

2022. 05. 17., k - 15:59
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság egy 40 és egy 58 éves Sümeg-környéki férfi ellen indított büntetőeljárást.

A rendőrségre 2022. május 15-én 9 óra 50 perckor érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy egy sümegi pince nyitott tárolójából különböző kerti eszközöket és alkatrészeket tulajdonítottak el ismeretlen tettesek.

A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeképpen látókörükbe került a 40 éves sümegi férfi és 58 éves társa, akiket a bejelentéstől számított három órán belül lakcímeiken igazoltattak. Az intézkedés alá vont személyeket a rendőrök elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A két elkövető beismerte, hogy az adaptert, a kompresszort, a fűnyíró traktorkerekeket és más értékeket is ők tulajdonították el, ezzel százezer forint összeget meghaladó kárt okozva a tulajdonosnak. Az egyenruhások az 58 éves férfi lakásán hiánytalanul megtalálták az ellopott értékeket, melyeket lefoglaltak és a sértettnek visszaadtak.

A két Sümeg-környéki személy ellen lopás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Tapolcai Rendőrkapitányság.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.