Hat kölyökkutya menekült meg a biztos haláltól

2021. 05. 18., k - 12:03
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Címével ellátott kartondobozban tette ki kutyája kölykeit egy rakamazi férfi.

Szabolcs és Balsa települések között gyalogolt egy rakamazi férfi 2021. május 16-án reggel, amikor állatnyüszítést hallott. Az úttest melletti növényzeten túl, egy földúton látta meg az elázott kartondobozt, amelyben hat, alig egy hónapos kiskutya volt étlen-szomjan. A megtaláló semmiképp sem akarta az apróságokat sorsukra hagyni, ezért elgondolkodott kinek szólhatna, amikor egy közeledő rendőrautót pillantott meg a műúton. Intett az egyenruhásoknak, jelezvén, hogy mit talált. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Rakamazi Rendőrőrsének járőrei értesítettek egy állatvédő szervezetet, akik a kölyökkutyákat gondozásukba vették. A rendőrök miután az állatok biztonságáról gondoskodtak, a tulajdonos felkutatására indultak. Segítségükre volt, hogy a kartondobozon, és az abban talált számlán is ugyanaz a címzés volt. A rendőrök kérdésére a rakamazi ingatlanban lakó 41 éves férfi elismerte, hogy kitette, és sorsára hagyta kutyája kölykeit. A rendőrök állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával a férfit a rendőrőrsre előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. Tettét a férfi korlátozott anyagi körülményeivel indokolta, védekezésképpen pedig azt mondta, hogy abban bízott megtalálják a kölyköket még pusztulásuk előtt. A büntetőeljárás alatt a gyanúsított szabadlábon védekezhet.           


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.