Házi készítésű eszközökkel termesztettek cannabist

2022. 10. 04., k - 15:43
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Kifejlett cannabis növényeket, cserépben nevelt töveket és fogyasztásra előkészített, szárított virágokat, levélmorzsalékot, illetve mintegy 140 gramm cannabis magot foglaltak le a nyomozók Mencshelyen.

Egy folyamatban lévő büntetőeljárás kapcsán tartottak kutatást a nyomozók 2022. október 4-én egy mencshelyi hétvégi házban, ahol kábítószernövény termesztéséhez használatos, házi készítésű fűtőegységet, párásítót és ventilátorokat, illetve az ezeket az eszközöket elektromos energiával ellátó napelemeket találtak és foglaltak le. A rendőri intézkedéskor egy 42 éves német állampolgárságú férfit elfogtak, aki gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy internetes oktatóvideókból tanulta meg az eszközök elkészítését, illetve szintén a világhálóról tájékozódott a növények szakszerű termesztéséről. A férfivel szemben – őrizetbe vétele mellett - termesztéssel, előállítással, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. Emellett a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták kábítószer birtoklása bűntett elkövetéséért a német állampolgár 69 éves élettársát, aki életvitelszerűen a hétvégi házban lakott és tudomása volt a kábítószer termesztéséről. A Veszprémi Rendőrkapitányság kezdeményezi az illetékes ügyészségnél a 42 éves férfi letartóztatásának indítványozását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Felelsz vagy mersz!

A monori rendőrök befejeztek egy 2020-as büntetőügyet, amiben a gyanú szerint tinédzserek bújtak egy kamuprofil mögé, amin keresztül pornográf felvételeket kértek a sértettől. Később közzétették az interneten.