Háztetőn próbált menekülni a rendőrök elől

2022. 10. 29., szo - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A józsefvárosi rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint kizsebelte alkalmi ivócimboráját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett miatt folytat eljárást egy sátoraljaújhelyi férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 2022. október 22-én 1 óra 30 perc körül a főváros VIII. kerületében elvette egy magatehetetlen férfi tárcáját.

A nyomozás adatai szerint a markecoló egy utcasarkon szólította le a már akkor ittas férfit, aki még egy üveg sörre is meghívta őt. Amikor áldozata elaludt, újdonsült ismerőse elvette a tárcáját. A sértett körülbelül fél óra múlva tért magához​, majd bejelentést tett a rendőrségre.

A józsefvárosi rendőrök néhány órával később a Bérkocsis utcában találtak rá a feltételezett elkövetőre, aki egy háztetőn próbált elrejtőzni. Még ekkor is menekült, de a rendőrök a nyomában voltak, több háztetőn és társasházon keresztül üldözték, végül a Rákóczi úton fogták el. Az egyenruhások megtalálták nála az áldozata iratait és pénzét, amit lefoglaltak és jogos tulajdonosának visszaadtak. 

A 26 éves S. Alexet a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók kifosztás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.

 

Keressük Szabó Kittit

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai lány megtalálásához.