Helytállásból jeles

2024. 05. 24., p - 08:30
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Szemtanú eredt a tolvaj nyomába Oroszlányban.

Nem mindennapi jelenetnek lehettek szemtanúi, akik április 30-án délelőtt Oroszlányban, a Rákóczi úton intézték ügyüket. Egy idős hölgy a gyógyszertár előtt várakozott, amikor hirtelen mellé lépett egy férfi, lekapta válláról a táskát és elrohant vele. A sértett segítségért kiáltott, ezt hallotta meg egy arra járó nő. Meglátta a menekülő férfit és utánaeredt. Amikor utolérte a tolvajt, kigáncsolta. A tettes elesett, a lopott táskát pedig elejtette. A szemtanú magához vette a retikült és visszaadta a tulajdonosának, majd mintha mi sem történt volna, dolgozni ment.

A 76 éves sértett néhány nappal később feljelentést tett a rendőrségen. Az oroszlányi rendőrök a térfigyelőkamera felvételei alapján azonosították a 16 éves elkövetőt, akit május 10-én elfogtak és lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgattak.

A nyomozók annak a nőnek is a nyomára bukkantak, aki az elkövető után futott és a lopott táskát visszaszerezte. Példamutató helytállását Hufnágel Ákos r. alezredes, az Oroszlányi Rendőrkapitányság vezetője május 23-án köszönte meg, egy oklevél átadásával. A főtiszt kiemelte, ritkaság az ehhez hasonló rátermettség és önzetlenség.

1

2


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés a hídon

Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit.

 

Eltűnt Schofhauzer Ilona

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az 56 éves hölgy megtalálása érdekében.

 

Kabátja alá rejtette

Két üveg whiskeyt és két doboz energiaitalt akart ellopni egy fiú Kazincbarcikán, egy szabadnapos rendőr fogta el.

 

Közlekedési balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennégy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonnegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.