Hibát hibára halmozott​

2022. 10. 12., sze - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Életveszélyes állapotban vitték kórházba azt a Zuglóban balesetet szenvedett férfit, aki ellen korábban testi sértés miatt elfogatóparancsot adtak ki, egy másik baleset kapcsán segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja merült fel, illetve a szabálysértési elzárását sem kezdte meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki autójával 2022. október 6-án 19 óra 15 perc körül a XIII. kerületi Béke utcában haladva, sávváltás közben összeütközött egy vele azonos irányban közlekedő segédmotoros kerékpárral. A kétkerekű emiatt a járdán lévő parkolásgátló oszlopnak csapódott, vezetője pedig könnyű sérüléseket szenvedett, a kocsi vezetője azonban megállás és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Az autós fél órával később már a XIV. kerületi Hungária körúton járt, amikor a belső sávban nekiment a kiemelt szegélynek, majd az út melletti füves területre felhajtva kidöntött egy közlekedési táblákat tartó oszlopot, végül pedig az oldalára borulva az úttesten állt meg. A járművet vezető R. Tamást a mentők súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda bűncselekményi értéket mutatott.

A rendőrök a történtek tisztázása során megállapították, hogy a 37 éves férfival szemben a bíróság elfogatóparancsot adott ki testi sértés miatt, valamint a Bicskei Rendőrkapitányság szabálysértési elzárása céljából büntetés-végrehajtási intézetbe történő szállítását rendelte el.

R. Tamás gyanúsítotti kihallgatására – állapota miatt – még nem került sor, a XIII. kerületi rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.

 

Felderítették

Teljes egészében megtérülhet annak a sértettnek a kára, akinek otthonából több millió forint készpénzt lopott el az elkövető.