Horgászberkekben akarták elpasszolni a lopott horgászbotokat

2020. 06. 16., k - 08:51
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A békásmegyeri rendőrök befejezték annak a két férfinak az ügyét, akik egy tárolóból horgászfelszereléseket loptak.

A nyomozás adatai szerint a 49 éves Cs. József és társa, a 30 éves F. József 2020. április 29-én a reggeli órákban bementek egy óbudai társasházba, majd az egyik tároló lakatját lefeszítették, és onnan horgászfelszerelést loptak el. Cs. József az ellopott nagyértékű horgászbotokat megpróbálta eladni, de pechjére pont egy olyan férfi segítségét kérte a botok eladásához, aki felismerte, hogy a felszerelés az egyik ismerősének a tulajdona.

A férfi ezután úgy tett, mintha leszervezne egy találkozót egy érdeklődővel, de közben a horgászbotok tulajdonosát hívta fel, aki a találkozó helyére érve felismerte a felszerelését. A sértett ezután értesítette az esetről a III. kerületi Rendőrkapitányságot. Cs. József, amikor megtudta, hogy szóltak a rendőröknek, a horgászbotokat hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

Az óbudai nyomozók az adatgyűjtések során rövid időn belül azonosították a két férfit, akiket április 29-én elfogtak és előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra.

A lopás bűntette miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai befejezték és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.