Hosszú a lopások listája

2022. 08. 10., sze - 08:14
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Nincs kizárva, hogy a kerecsendi férfi hasonló bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható.

Az Egri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2022. augusztus 6-án őrizetbe vettek egy kerecsendi lakost, akit aznap este a helyi körzeti megbízott fogott el.

A gyanú szerint a 21 éves férfi 2022. június 4-én 2 óra körül ugyanazzal a módszerrel tört fel három gépjárművet Egerben, a II. Rákóczi Ferenc úton. A gépkocsik bal vagy jobb első ablakát felfeszítette, majd azokból ellopta a számára értékesnek gondolt tárgyakat.

Miután a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, kiderült, hogy nem ismeretlen előttük, ugyanis több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt van ellene folyamatban büntetőeljárás.

Mostani kihallgatásakor három rendbeli lopást róttak a terhére a nyomozók, de ezeken kívül vizsgálják azt is, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható-e hasonló módszerrel, Egerben elkövetett bűncselekményekkel.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett a férfi letartóztatásának indítványozására, a bíróság azonban 2022. augusztus 9-én a bűnügyi felügyelet elrendelése mellett döntött.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Hamza Jázmint

A lány kisvárdai otthonából ismeretlen helyre távozott, megtalálásához a rendőrség a lakosság segítségét kéri.