Hűlt helyét találta az autójának – elkötötték egy körre

2022. 04. 21., cs - 07:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A zuglói rendőrök még az elkövetés délutánján elfogták azt a két férfit, akik nemcsak engedély nélkül vittek el egy őrizetlenül hagyott autót, de abból az értékeket is ellopták.

Egy ételfutár hagyta slusszkulccsal, őrizetlenül autóját 2022. április 15-én 16 óra után egy zuglói étterem bejáratánál, amíg bement oda felvenni a rendelést. Mire a sértett visszaért a kocsihoz, annak hűlt helyét találta.

A helyszínre érkező rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést, melynek köszönhetően a közelben megtalálták az engedély nélkül elvitt autót. Néhány órán belül a két feltételezett elkövetőt is azonosították, akiket Budapest XIV. kerületében, egy telephelyen fogtak el.

Kiderült, hogy a két moldovai állampolgárságú férfi miután elvitte a futár munkaeszközét, abból telefontartót, öngyújtót, parfümöt, napszemüveget és a rádió előlapját is ellopták.

Az eltulajdonított értéktárgyakat a járőrök az elkövetőknél megtalálták és a kocsival együtt visszaadták a tulajdonosnak.

A zuglói nyomozók a 32 és a 41 éves férfit elfogásuk után előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol jármű önkényes elvétele bűntett és lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.​ A gyanúsítottak a bűncselekményeket beismerték. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam