Időben érkeztek

2022. 11. 12., szo - 08:20
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Reménytelen kísérlet volt a párducmintás brifkóval hóna alatt mosdóba indulnia annak az 54 éves nőnek, aki a dabasi rendőrök gyanúja szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett tatárszentgyörgyi otthonában. A realizálás három felnőtt és egy kiskorú fogyasztó elfogását is hozta.

A dabasi rendőrökhöz egy drogot terjesztő tatárszentgyörgyi nőről esett be információ. A jelzés alapján további bizonyítékokat gyűjtöttek, majd amikor minden összeállt, 2022. november 9-én délelőtt meglátogatták R. Józsefnét. A nő próbálta volna a kezében lévő párducmintás tárcában lapuló „cuccot” eltűntetni, engedélyt kért kimenni a mosdóba, ám a megsemmisítésre irányuló mutatvány hamvába hullt.

A kutatás 76 darab, alufóliába csomagolt, kiporciózott, összesen bruttó 18 gramm fehér kábítószergyanús port, alufóliába csomagolt, bruttó 10 gramm növényi származékot, 310.785 forintot, 155 eurót, valamint egy mobiltelefont eredményezett, amit lefoglaltak.

A kirendelt igazságügyi vegyészszakértő elsődleges véleménye szerint a 76 pakettbe csomagolt anyag új pszichoaktív anyagnak, „kristály” néven elhíresült N-etil-norpentedronnak minősül. A gyanú szerint R. Józsefné 2022 májusától rendszeresen adott el ügyfeleinek, köztük egy 15 éves fiúnak „kristályt”, pakettenként 1.000 forintért.

A nő a kihallgatása során a terhére rótt bűncselekményt beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Azzal védekezett, hogy beteg a férje és kellett a pénz.

A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett R. Józsefnével szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag kínálásával, átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Figyelmesebben!

A debreceni rendőrök fedélzeti kamerája két súlyos szabálysértést is rögzített a napokban.