Idős emberekre tört rá Vásárosnaményban

2014. 01. 10., p - 08:27
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Gyorsan elfogták a baltás rablót. (videóval az előállításról)

2014. január 9-én 0 óra után néhány perccel telefonált a 112-es segélyhívó számra egy kétségbeesett asszony Vásárosnaményból, mert egy ismeretlen férfi tört be házukba. A 61 éves nőn kívül 87 éves apósa tartózkodott otthon. A támadó egy ott talált baltával a kezében először az ágyban fekvő bácsitól követelt pénzt, majd a másik hálószobába zárkózott rémült nőre próbálta rátörni az ajtót. Az elkövető végül elmenekült, csak a baltát és némi kávét tudott elvinni.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság rendőrei perceken belül a helyszínre értek, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársaival közösen forró nyomon kezdték meg az elkövető keresését.

A menekülő férfi úgy gondolhatta, hogy még kevés a zsákmánya, esetleg elrejtőzni próbált, mert egy közeli ház pincéjének is felfeszítette az ajtaját. Ekkorra azonban már a nyomában voltak; a hajszába közben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Kölcsei és Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltségei is bekapcsolódtak Rénóval, a nyomkövető kutyával és hőkamerával. A megzavart elkövető a pincében talált láncfűrészt és italokat menet közben eldobálta, a kerítést átugorva tovább futott, az egyenruhások azonban elfogták és megbilincselték.

A 49 éves T. Zoltán aranyosapáti lakost a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság rablás, magánlaksértés és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.