Idős nőket vert át apa és fia

2022. 10. 02., v - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Magukat a nyugdíjbiztosító munkatársának kiadva csaltak ki pénzt a gyanú szerint.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 57 éves férfi a 24 éves fiával csapott be idős asszonyokat 2022 szeptemberében Budapest IX. és XXII. kerületében. Budafokon 2022. szeptember 7-én azzal csengettek be egy idős nőhöz, hogy pénzt hoztak számára. A lakásban elkérték a nyugdíjszelvényét, majd a figyelmét elterelve ellopták 100 ezer forintját és 50 euróját. Szeptember 19-én Ferencvárosban hasonló módszerrel jutottak be egy idős asszony lakásába. A nyugdíjbiztosító munkatársaként mutatkoztak be, és 300 ezer forintot tulajdonítottak el.

A nyomozásokat a XXII. Kerületi Rendőrkapitányságon egyesítették. A budafoki rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket szeptember 27-én az M2-es autópálya fóti lehajtójánál fogtak el. A gépjárművet, amiben utaztak, korábban körözték. Így akadtak a nyomukra. A XXII. kerületi nyomozók a 24 éves Sz. Andrást, valamint apját, az 57 éves Sz. Andrást csalás bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vették. ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.

 

Keressük Szabó Kittit

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai lány megtalálásához.