Idős nőket vert át apa és fia

2022. 10. 02., v - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Magukat a nyugdíjbiztosító munkatársának kiadva csaltak ki pénzt a gyanú szerint.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 57 éves férfi a 24 éves fiával csapott be idős asszonyokat 2022 szeptemberében Budapest IX. és XXII. kerületében. Budafokon 2022. szeptember 7-én azzal csengettek be egy idős nőhöz, hogy pénzt hoztak számára. A lakásban elkérték a nyugdíjszelvényét, majd a figyelmét elterelve ellopták 100 ezer forintját és 50 euróját. Szeptember 19-én Ferencvárosban hasonló módszerrel jutottak be egy idős asszony lakásába. A nyugdíjbiztosító munkatársaként mutatkoztak be, és 300 ezer forintot tulajdonítottak el.

A nyomozásokat a XXII. Kerületi Rendőrkapitányságon egyesítették. A budafoki rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket szeptember 27-én az M2-es autópálya fóti lehajtójánál fogtak el. A gépjárművet, amiben utaztak, korábban körözték. Így akadtak a nyomukra. A XXII. kerületi nyomozók a 24 éves Sz. Andrást, valamint apját, az 57 éves Sz. Andrást csalás bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vették. ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.