Inflálódó tartozás

2024. 02. 02., p - 10:10
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Zsarolás bűntett miatt kell felelnie annak a 40 éves ceredi férfinak, aki tartozás fejében egyre nagyobb összeget követelt ismerősétől.

A későbbi zsarolóját 2023 decemberében hívta fel egy 22 éves salgótarjáni férfi, hogy átadna neki 17 000 forintot, amelyet egy munkatársa vele küldött el tartozása rendezése végett.

A 40 éves férfi felháborodottan reagált a hír hallatán, és állította, hogy közös ismerősük nem 17 000, hanem 35 000 forinttal tartozik neki, és ő ezt az összeget követeli rajta. A jóhiszeműen, segítő szándékkal eljáró salgótarjáni fiatalember próbálta elérni az őt a tartozás átadásával megbízó kollégáját, de nem járt sikerrel. Ezután telefonon közölte a ceredi férfival, hogy nála csak a munkatársa által küldött pénz van, úgyhogy ezt tudja csak átadni. Ezzel a későbbi sértett végtelen haragra gerjesztette a ceredi férfit, aki még aznap fenyegető üzenetben már 70 000 forintot, majd három nappal később a testi épségét is fenyegetve már 140 000 forintot követelt tőle.

Január 7-én a már szinte folyamatos telefonos és üzenetekben leírt fenyegetés hatására a fiatalember salgótarjáni lakásánál átadta a megöröklött és megsokszorozódott tartozása első részletét, 40 000 forintot, amely mellé az elkövető 5000 forint fuvardíjat is követelt, mert a pénzért autóval érkezett. Egy héttel később ismét megjelent a sértett lakcímén, és 35 000 forinttal, illetve kétszeres fuvardíjjal távozott. Ez még mindig nem volt neki elég, és pár nap elteltével újabb 50 000 forintot vett el a fiataltól. A jogtalanul követelt és kapott 125 000 forint ellenére a 40 éves ceredi férfi további, életveszélyes fenyegetésekkel nyomatékosított pénzösszeg-követelésekkel állt elő.

A sértett feljelentése után január 31-én a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói ceredi lakásán fogták el a 40 éves elkövetőt, előállították a rendőrkapitányságra, kihallgatták, majd őrizetbe vették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem hittek neki

Kétszer is eltiltották a vezetéstől és három körözés volt érvényben az ellen a 24 éves ráckeresztúri férfi ellen, akinek tetteit öccse akarta magára vállalni.