Ingyenmozi és grátiszpizza – egy ideig

2024. 05. 15., sze - 07:37
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A győri rendőrök befejezték a nyomozást azzal a fiatallal szemben, aki jogosulatlanul vásárolgatott egy sértett bankkártyájával.

Egy helyi nő tett feljelentést a rendőrségen, hogy az ismeretlen körülmények között eltűnt bankkártyájával – a telefonjára érkezett SMS-ek szerint – valaki vásárlásokat hajtott végre Győrben, egy Ady-városi pizzériában, majd a közeli üzletközpont mozijában.

Amikor a járőrök a vásárlások helyszínére siettek, azonosították az elkövetőt, egy fiatal fiút, akit elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra.

A nyomozók a tettest április 10-én elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával vagy az ilyen eszközzel történő fizetés elfogadásával kárt okozó információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az elkövető a bűncselekményt beismerte, elmondása szerint nagyon megbánta.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtották, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Győri Járási Ügyészségnek.

Azért, hogy ne váljon visszaélés áldozatává, fogadja meg tanácsainkat:

  • A bankkártyát és a PIN-kódot soha ne tárolja egy helyen, és ne írja rá a kártyára a kódot!
  • Amikor a bankkártyáját használja, ügyeljen arra, hogy senki ne láthassa a PIN-kód beütését!
  • Soha ne hagyja őrizetlenül bankkártyáját, és ne adja kölcsön senkinek!
  • Ne ossza meg senkivel a PIN-kódját!
  • Mindenképpen írja alá a kártyáját! Az aláírás hiánya megkönnyítheti a visszaélők dolgát!
  • Pénzfelvétel során bizonylatait ne hagyja az ATM-nél, illetve vásárlások alkalmával is tegye el azokat, mert a bizonylat bizalmas adatokat is tartalmazhat!
  • Abban az esetben, ha elvesztette vagy ellopták a kártyát, azonnal hívja a bankját, és tiltassa le azt!

Mindannyiunk közös érdeke, hogy jobban figyeljünk értékeinkre, ne adjunk lehetőséget a csalóknak, és ne váljunk áldozatukká!

Az ilyen jellegű bűncselekmények elkövetését a rendőrség a Mátrix Projekt keretében vizsgálja.

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.