Interneten rendelte a magokat

2023. 02. 03., p - 08:01
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Bicskei Rendőrkapitányság munkatársai befejezték az 53 éves férfival szemben kábítószer készítésének elősegítése és további bűncselekmények miatt folytatott ügy vizsgálatát.

A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2021 januárjában rendelt el nyomozást egy gánti lakossal szemben. Az eljárás adatai szerint a gyanúsított 2020. és 2021. évben postai csomagkézbesítések útján kábítószergyanús növényi magokat rendelt. Azokat az ügyben kirendelt szakértő megvizsgálta, és megállapította, hogy a lefoglalt anyagok mindegyike kender növény magjai, melyekből megfelelő körülmények között THC tartalmú kendernövények nevelhetők. Ezen túlmenően a rendőrök azt is megállapították, hogy a gyanúsított 2022 februárjában szintén postai szolgáltatás igénybevételével több kábítószergyanús növényi mag mellett tasakokat és matricákat is rendelt.

A gyanúsított lakóhelyéül szolgáló ingatlanban és annak környékén tartott kutatás során a nyomozók négy tő kábítószergyanús növényt, a növények neveléséhez használatos eszközöket, kábítószergyanús növényi törmelékeket és magvakat, továbbá két légpuskát is találtak, azokat lefoglalták és szakértői vizsgálatokra megküldték.

Az 53 éves gánti férfit a nyomozók kábítószer készítésének elősegítése bűntette, kábítószer birtoklása  vétség, továbbá lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntette miatt kihallgatták, melynek során a bűncselekmények elkövetését elismerte. Vallomásában elmondta, hogy a növényekből kábítószert nyert ki, és azokat saját fogyasztásra tartotta. A magvakat az interneten rendelte, majd elültette.

A rendőrök az ügy vizsgálata során szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek továbbították.

....

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset-megelőzési céllal

A kiemelt baleseti okokra visszavezethető szabálysértések és szabályszegések, valamint a balesetek megelőzése érdekében ellenőriztek fokozottan a szentendrei rendőrök.

 

Földön, levegőben

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.