Internetes csalót fogtak el a fővárosban a Békés megyei rendőrök

2021. 04. 08., cs - 13:53
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Közösségi oldalon, online képzés keretében jogosítvány megszerzését hirdette egy cég nevében egy budapesti férfi. Az oktatásra jelentkezés feltételeként regisztrációs díj előre utalását kérte. Miután a jelentkezőktől megkapta az előleget, elérhetetlenné vált és a képzésre sem került sor. A rendőrség csalás miatt indított büntetőeljárást ellene.

Országszerte több embert csapott be a gyanú szerint egy budapesti férfi, aki 2021 januárjában egy közösségi oldalon, online képzés keretében jogosítvány megszerzését hirdette egy cég nevében. Az oktatásra jelentkezés feltételeként regisztrációs díj előre utalását kérte. Miután a jelentkezőktől megkapta az előleget, elérhetetlenné vált és a képzésre sem került sor. Ezután tett bejelentést a Békési Rendőrkapitányságon két békési férfi, akik szintén regisztráltak az oktatásra és befizették a kért összeget. A rendőrkapitányság nyomozói széleskörű adatgyűjtés során azonosították és 2021. április 8-án Budapesten elfogták azt a 20 éves férfit, akit a csalások elkövetésével gyanúsítanak. A nyomozás eddigi adatai szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fonyról és a Fejér megyei Sárosdból egy-egy, míg a Tolna megyei Tamásiból és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkátáról pedig két-két olyan érdeklődő volt, akiktől így csalta ki a pénzt. Emellett a rendőrök azt is vizsgálják, hogy a budapesti férfi összesen hány embert csaphatott be az online hirdetéssel.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem adta meg

Egy személygépkocsi vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az útkereszteződésbe, hogy baleset lett a vége.

 

Remekül szerepeltek

Az előkelő hatodik helyen végzett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az országos strandröplabda bajnokságon.