Intézkedés a XI. kerületben

2023. 04. 10., h - 16:04
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy zavartan viselkedő idős asszonyhoz hívtak mentőt és rendőrt.

Egy zavartan viselkedő idős asszonyról érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. április 10-én délelőtt a Budapest, a XI. kerület, Kőérberki dűlőből. A 80 éves asszonyt a mentők kórházba akarták vinni, de ő bezárkózott a házába, és a rendőrök többszöri felszólítására sem volt hajlandó ajtót nyitni, ezért a bejutáshoz a tűzoltók segítségét kérték. Amikor betörték az egyik ablakot, azon keresztül a nő kiszúrt egy hosszú, hegyes tárggyal a tűzoltók irányába. A szúrás következtében senki sem sérült meg, az idős asszonyt a mentők rendőri kísérettel kórházba vitték. A XI. Kerületi Rendőrkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.