Iskola, óvoda, ki a csoda jár oda?

2021. 06. 09., sze - 06:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A XXII. kerületi rendőrök nem Gyurkovics Tibor Iskola nyitogató című versének kezdősorát költötték át, hanem két betörés tetteseit keresték – és fogták el.

Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt két 27 éves férfi ellen folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitánysága. A rendelkezésre álló adatok alapján K. Imre és P. Roland 2021. május 4-én betörtek egy kerületi általános iskolába, és az egyik irodából pénzt, valamint egy éves BKK-bérletet loptak el. Néhány héttel korábban egy közeli óvodában is betörés történt, innen szintén a pénzt vitt el az elkövető. A megalapozott gyanú szerint ezt a bűncselekményt P. Roland egyedül követte el.

A XXII. kerületi rendőrök mindkét helyszínen nyomokat rögzítettek, adatokat gyűjtöttek, így jutottak a feltételezett elkövetők nyomára. K. Imrét lakásán, P. Rolandot autójában fogták el június 7-én. Utóbbinál több mint 800 000 forintot találtak a rendőrök, a pénzt lefoglalták. Az eléjük tárt bizonyítékok hatására a gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerték a bűncselkemények elkövetését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.