Iskolaőrök értek tetten egy tolvajt a sárospataki strandon

2022. 06. 29., sze - 12:57
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Prevenciós, bűnmegelőzési feladatokat láttak el a Sárospataki Rendőrkapitányság iskolaőrei a helyi strandon, amikor tetten értek egy férfit, aki ellopott egy földön, a törölközőn hagyott táskát.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Sárospataki Rendőrkapitányság egy 42 éves szlovák állampolgárságú férfival szemben. A gyanúsított 2022. június 28-án 14 óra 30 perc körül a sárospataki strandfürdő területén eltulajdonított egy őrizetlenül hagyott táskát, amiben készpénz, iratok és személyes tárgyak voltak.

A fürdő területén prevenciós, bűnmegelőzési feladatokat ellátó három iskolaőr tetten érte a férfit, akit a rendőrök kiérkezéséig visszatartottak.

iskolaőrök

A szintén szlovák állampolgárságú sértett még a helyszínen visszakapta jogos tulajdonát, egyben az iskolaőrök felhívták a figyelmét értékeinek védelmére.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az értékek megóvása közös feladatunk, így a strandolók fokozott figyelemmel védjék tulajdonaikat. A pléddel, törülközővel letakart iratok, pénz, telefonok nincsenek biztonságban; a plédszéf nem elég!

A strandon történő zavartalan pihenéshez a rendőrség az alábbiakat tanácsolja még:

  • csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van,
  • ha elmennek úszni, fürdőzni ne hagyják őrizetlenül a táskákat, azokra lehetőség szerint felváltva vigyázzanak,
  • esetleg a szomszédos strandolókat kérjék meg, hogy tartsák szemmel a visszahagyott tárgyaikat, majd cserében ne felejtsék el ezt viszonozni emoji
  • a pléd-széf nem véd, a fürdő területén lehetőség szerint a készpénzt, gépjármű indítókulcsot, okmányokat, illetve értékesebb vagyontárgyakat az értékmegőrzőben helyezzék el,
  • amennyiben gépjárművel érkeznek, az autót mindig zárják be, ablakait húzzák fel, abban látható helyen értékes dolgokat ne hagyjanak!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.