Ismét illegálisan váltotta a valutát

2022. 06. 30., cs - 07:04
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A zalai rendőrök elfogták a 60 éves nagykanizsai férfit.

Hatóságunk előtt nem ismeretlen 60 éves nagykanizsai férfit, még 2019. január 29-én érték tetten társával Nagykanizsán a kollégáink, amikor az egyik áruház bejáratánál, feltehetően több éve folytattak illegális valutaváltási tevékenységet. Akkor a két férfit elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás folyamán kiderült, hogy több tízmillió forint és külföldi valuta került elő, összesen 154 millió forint értékben, amit a rendőrök le is foglaltak. Majd 2020 nyarán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Szinte két évvel később, ismét látóterünkbe került a 60 éves férfi, aki nem hagyott fel korábbi tevékenységével, újra illegális valutaváltási tevékenységet végzett.

A rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek, majd 2022. június 28-án 10 óra 30 perckor a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Mekta alegysége elfogta az elkövetőt. A gazdaságvédelmi nyomozók jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A rendőrség munkáját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei valamint a NAV „Chili” hívónevű bankjegykereső kutyája segítette.

A kutatások során az egyenruhások 2 mobiltelefont, több számítástechnikai eszközt, 6 447 500 forintot, 6835 eurot, és 1000 svájci frankot valamint egy széfet foglaltak le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Minden lehetőséget megragadnak

Fejér megyéig sikerült eljutniuk Szerbiából azoknak az illegális migránsoknak, akik egy járműszerelvény alvázára kapaszkodtak fel a sofőr tudta nélkül.

 

Októberben eddig négy illegális migráns Tolnában

A szekszárdi rendőrök egy, magát tunéziai állampolgárnak valló személyt állítottak elő a helyi vasútállomáson megálló vonatról, míg az autópályán három marokkóit igazoltattak a Geresdi pihenőnél a járőrök.

 

Rablás miatt őrizetben

A szolnoki rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően rövid időn belül elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a feltételezett elkövetőt.

 

Prevenció az akcióban

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték Bács-Kiskun megyében. Az akcióhoz a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tagjai is csatlakoztak, akik ismertették a szabálytalankodókkal a biztonsági öv használatának fontosságát és speciális szimulátorral szemléltették életmentő funkcióját.

 

Fokozott ellenőrzés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a megye egész területén.