Ittasan hajtott autójával az árokba, a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták

2022. 07. 05., k - 08:52
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Egy 63 éves Sümeghez közeli kistelepülésen élő férfi 2022. május 14-én Zalaerdőd felől közlekedett személygépkocsijával Keléd irányába. Haladása során azonban elvesztette uralmát gépjárműve felett, és lesodródott a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, majd a vízelvezető árokban állt meg. A baleset következtében a sofőr sérüléseket szenvedett, ezért a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a sofőr szervezetében a járművezetéskor szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt. A rendőrök a férfit gyanúsítottként kihallgatták, és ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja folytattak büntetőeljárást.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alvó férfi feje mellől lopott

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki besurrant egy jászberényi ingatlanba, és amíg a tulaj békésen aludt, a házban kutakodott, majd onnan készpénzt lopott el.

 

Nem nyaralni indult

Gurulós bőröndbe pakolta a kispesti házból ellopott tárgyakat egy férfi, aki végül a szomszédok karjában landolt.