Jelentős kábítószerfogás - videóval frissítve

2016. 02. 06., szo - 09:53
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendőrök az ültetvényeken érték tetten a termesztőket.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer kereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást – bűnügyi őrizetbe vételük mellett - négy férfi ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak Pest megyében két helyszínen - tovább értékesítés céljából - termesztettek jelentős mennyiségben marihuánát.

 

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai - összehangolt akció keretén belül - a négy férfit 2016. február 5-én az ültetvényeken tetten érték és elfogták. A házkutatások során a nyomozók körülbelül 2200 tő különböző fejlettségi fokban lévő - az előzetes szakértői vélemény alapján - marihuánát találtak és foglaltak le.

 

Az elsődleges becslések szerint a lefoglalt kábítószer kiskereskedelmi értéke a feketepiacon közel 450 millió forint.

 

A gyanúsítottakkal szemben - igazságügyi botanikus szakértő bevonásával - a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le, egyben előterjesztést tett az illetékes ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy eltiltás 2025-ig

A sofőrt nem érdekelte, hogy több hatóság is eltiltotta a járművezetéstől, a jánoshalmi rendőrök elfogták a 2025-ig eltiltottat.

 

1+18

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 28 éves román sofőr ellen, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.

 

Elfogták a betörőket

Elektronikai eszközöket lopott idős szomszédaitól Apátfalván egy helybeli páros, akiket a makói rendőrök rövid időn belül elfogtak.