Jó estét kívánok, rendőrség!

2021. 04. 24., szo - 08:57
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A gödöllői rendőrök őrizetbe vették azt a 35 éves férfit, aki a gyanú szerint két házból, kerekesszéktől whiskyig mindent lopott.

Egy helyi nő tett feljelentést 2021. április 22-én délután, miután a szomszédja hívta fel, hogy megszólalt a házában a riasztója. Az 51 éves nő munkahelyéről tartott hazafelé, amikor a vasútállomáson két idegennél mintha saját „banyatankját” szúrta volna ki. Otthon sokkolta a látvány, távollétében betörtek, mindent felforgattak, és vitték, ami mozdítható.

A gödöllői rendőrök hely-, és személyismeretükre, valamint a helyszíni szemle adataira hagyatkozva 3 óra leforgása alatt eljutottak egy 35 éves domonyi férfihez. Kihallgatásán az aznapi és egy korábbi, 2021. április 8-ai balhéját is elvitte. Akkor is egy gödöllői házat szemelt ki magának, átmászott a kerítésen, két alufelnivel megpakolt egy kerekesszéket, majd kitolta, hogy ne kelljen cipekednie. Elmondása szerint egy kerékpárt még vitt volna, de csak két keze van.

Utóbbi betörésekor megszólalt a riasztó, azt letépéssel és darabokra töréssel elnémította, majd átkutatva a házat minden, szerinte értékes dolgot összeszedett: laptopokat, szerszámgépeket, több palack alkoholt. A zsákmányt eladásra szánta, ezt hiúsították meg a rendőrök, amikor „Jó estét kívánok, rendőrség!” mondattal beköszöntek hozzá.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán lopás bűntettének és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az őrizetbe vett férfi ellen, egyben kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.