Jó estét kívánok, rendőrség!

2021. 04. 24., szo - 08:57
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A gödöllői rendőrök őrizetbe vették azt a 35 éves férfit, aki a gyanú szerint két házból, kerekesszéktől whiskyig mindent lopott.

Egy helyi nő tett feljelentést 2021. április 22-én délután, miután a szomszédja hívta fel, hogy megszólalt a házában a riasztója. Az 51 éves nő munkahelyéről tartott hazafelé, amikor a vasútállomáson két idegennél mintha saját „banyatankját” szúrta volna ki. Otthon sokkolta a látvány, távollétében betörtek, mindent felforgattak, és vitték, ami mozdítható.

A gödöllői rendőrök hely-, és személyismeretükre, valamint a helyszíni szemle adataira hagyatkozva 3 óra leforgása alatt eljutottak egy 35 éves domonyi férfihez. Kihallgatásán az aznapi és egy korábbi, 2021. április 8-ai balhéját is elvitte. Akkor is egy gödöllői házat szemelt ki magának, átmászott a kerítésen, két alufelnivel megpakolt egy kerekesszéket, majd kitolta, hogy ne kelljen cipekednie. Elmondása szerint egy kerékpárt még vitt volna, de csak két keze van.

Utóbbi betörésekor megszólalt a riasztó, azt letépéssel és darabokra töréssel elnémította, majd átkutatva a házat minden, szerinte értékes dolgot összeszedett: laptopokat, szerszámgépeket, több palack alkoholt. A zsákmányt eladásra szánta, ezt hiúsították meg a rendőrök, amikor „Jó estét kívánok, rendőrség!” mondattal beköszöntek hozzá.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán lopás bűntettének és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az őrizetbe vett férfi ellen, egyben kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Becsapott eladó

A Csornai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ismeretlen csaló ellen, aki egy internetes alkalmazáson hirdető nőt vert át.

 

Mentési gyakorlat

A vízirendészek a társszervek bevonásával gyakorlatoztak Tiszafüreden. A bemutató során két csónak összeütközését szimulálták a Tisza-tavon, majd a vízbe esett, úszni nem tudó ember mentését mutatták be.

 

Fél hónap alatt 51 elfogás

A BRFK akciójában 51 embert fogtak el, köztük egy emberölés bűntett kísérlete miatt körözött férfit.

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.