Jó mulatság volt?

2022. 03. 01., k - 11:03
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Gyorsan rendőrkézre kerültek az autót elkötő és a házat rongáló fiatalok.

Bejelentés érkezett 2022. február 28-án délelőtt, hogy Kétyen a Rákóczi utcában egy lakatlan házba betörtek és egy idegen autó áll az udvaron. A körzeti megbízott Dékány Ferenc rendőr főtörzsőrmester a helyszínre ment, adatgyűjtést végzett, majd az általa látottakat jelentette a Tevékenység-irányítási Központ felé. Ekkor tudta meg, hogy az udvaron álló kocsit Zomba Nagytormás-pusztáról vitték el.  Emlékezett rá, hogy az utcában korábban látott három fiút, akik gyanúsan viselkedtek. Rövid időn belül sikerült megtalálnia és elszámoltatnia őket. Ennek során elismerték, hogy a házba ők törtek be és az udvaron álló Suzuki típusú személyautót is ők vitték el Zombáról, és hagyták ott a ház udvarán.

kép

A rendőrök a fiúkat előállították. Kiderült, hogy a két 16 éves, valamint a harmadik, 14 éves társuk az egyik Tolna megyei gyermekotthon gondozottja. Kihallgatásuk során elmondták, hogy a hétvége folyamán többször is megfordultak a lakatlan házban, berúgták az ajtót, betörték az összes ablakot és a ház belsejében is törtek-zúztak, de nem vittek el semmit. A miértre azt a választ adták, hogy jó mókának tartották az egészet, és így vezették le az indulataikat. Az autót is csak azért vitték el, hogy furikázzanak vele, de abból kifogyott a benzin, ezért hagyták ott a megrongált háznál.

kép

Az ügyben a Bonyhádi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett és egyéb jogsértések elkövetése miatt büntetőeljárást indított.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.