Jóban és rosszban

2024. 06. 05., sze - 10:46
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy külföldi házaspár vagyon elleni bűncselekmények sorát követte el Budapest belvárosában, míg 2024. május 24-én a fővárosi rendőrök elfogták őket.

Társasház liftjének megrongálása, hotel teraszáról az ottfelejtett laptoptáska ellopása, értékmegőrzők és tárolók feltörése, betörés pékségbe, jógastúdióba, autófeltörések; 2024. február 18. óta több vagyon elleni bűncselekményt követett el egy férfi és egy nő Budapest V., VI. és VIII. kerületében.

 

A fővárosi nyomozók kamerafelvételek alapján azonosították, és május 24-én 1 órakor Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton elfogtak egy 44 éves szlovák férfit, valamint 47 éves cseh állampolgárságú feleségét. Elfogásukkor is betöréshez használatos eszközök – csavarhúzók, feszítővas, harapófogók, zárfordító és elemlámpa – voltak náluk.

 

A házaspár mindkét tagját előállították az V. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukon megtagadták a vallomástételt.

A nyomozók őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság május 26-án elrendelt.

 

A házaspár egy VIII. kerületi hotelszobában lakott, az ott tartott kutatás során betöréshez és autófeltöréshez használatos további eszközöket találtak a rendőrök.

 

A nyomozás során kiderült, hogy a pár márciusban Budára is „ellátogatott”; egy II. kerületi lakásba bementek az ablakon át, és közel 6 millió forint értékben loptak ruhákat, személyes tárgyakat.

 

A házastársak ellen az V. Kerületi Rendőrkapitányság lopás bűntett és más bűncselekmények miatt folytatja az eljárást. 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Fehér László

A Tapolcai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a férfi megtalálása érdekében.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.