Jogosítvány nélkül vezetett és még kábítószer is volt a körözött férfinél, a rendőrök elfogták

2022. 11. 08., k - 11:31
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 34 éves budapesti lakost.

Az eljárás adatai alapján a Devecseri Rendőrőrs munkatársai 2022. november 4-én 10 óra 15 perckor a 8-as számú főúton állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét. Az intézkedés során a sofőr ruházatának átvizsgálásakor az egyenruhások a férfi nadrágjának a zsebében alufóliába csomagolt fehér színű kábítószergyanús port találtak. A rendőrök megállapították továbbá azt is, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint ellene a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja pénzbírság meg nem fizetése miatt vele szemben elfogatóparancsot bocsátott ki.

A járőrök a budapesti lakost ezután előállították, és a kábítószergyorsteszt pozitív értéket mutatott nála.  

A férfi ellen kábítószer birtoklása vétség és járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, míg az engedély nélküli vezetés elkövetése miatt szabálysértési eljárás folyik az Ajkai Rendőrkapitányságon.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.